Eindelijk met pensioen! Maar.. pensioen blijkt niet voor iedereen een gelukkige omstandigheid.
Een echtpaar, waarbij beiden een drukke baan hebben gehad met wisselende, onregelmatige dienstroosters, gaat met pensioen. Er is nu eindelijk tijd om eens samen dingen te gaan doen.
Maar wat blijkt? Door hun drukke arbeidsverleden zijn zij in de loop der jaren uit elkaar gegroeid. Er zijn nauwelijks gezamenlijke interesses meer; hun kinderen zijn allang de deur uit. En het nu dagenlang thuis op elkaars lip zitten begint beiden steeds meer te irriteren.
Het woord ‘scheiden’ is al meerdere keren gevallen, maar beiden vinden dat toch wel een erg drastische stap.

Voor dit echtpaar heeft QUICKMEDIATOR een praktische oplossing op papier gezet.
Na een gezamenlijke inventarisatie van hun wensen én de mogelijkheden is besloten om eerst een tijdje ‘gescheiden van tafel en bed’ te leven. Ieder op een ander adres, maar wel bij elkaar in de buurt, zodat zij contact met elkaar kunnen blijven houden.
De lopende financiële verplichtingen en de verdeling van de woonlasten zijn in goed onderling overleg schriftelijk vastgelegd, zodat beiden niet voor toekomstige verrassingen komen te staan. Misschien dat de ‘officiële scheiding’ alsnog door hen aangevraagd gaat worden, maar dat zal dan een weloverwogen beslissing zijn.

Herkent u zich in deze situatie? Neemt u gerust contact met mij op.
Tijdens een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprekje licht ik graag onze werkwijze en de mogelijkheden toe.