Hoge juridische kosten in EU

In 2014 valt de PvdA-fractie in het Europees Parlement uiteen na alle commotie over de advocaatkosten van circa 31.900 euro van PvdA-Europarlementariër Judith Merkies. Deze kosten heeft ze gemaakt door een kort geding tegen het partijbestuur, na een ruzie  over het terugbetalen van dagvergoedingen. Ingewikkeld?

Het is moeilijk uit te leggen dat volksvertegenwoordigers in Europa elkaar de tent uit vechten met torenhoge juridische kosten tot gevolg. Als Merkies en het partijbestuur bij hun conflict een neutrale Quickmediator hadden ingeschakeld, dan had dit voorkomen kunnen worden. Dan was er geen circa 31.900 euro aan deze juridische kosten verspild. En bovendien zou de PvdA-fractie wellicht niet uit elkaar gevallen zijn.

Besparing juridische kosten

Het inschakelen van een mediator kan een conflict dus niet alleen hoge juridische kosten besparen, een bemiddelaar kan een probleem ook veel eenvoudiger oplosbaar maken.

Hopelijk worden de wetsvoorstellen ter bevordering van mediation snel van kracht, ook in de Europese regelgeving. Wij als Quickmediator spelen in op deze ontwikkeling door onze succesvolle franchiseorganisatie verder uit te bouwen in andere Europese landen.

Wilt u meer weten over onze conflictbemiddeling? Bel of mail voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bij arbeidsconflicten, burenruzies, bouwgeschillen of scheidingen; mediation brengt u dichterbij een voordelige en vriendelijke oplossing.