Conflictbemiddeling of rechter

Rechters en OM vrezen ‘fouten en dwalingen’ door werkdruk.
In ‘NRC Handelsblad’ van 30 januari 2014 staat dat driekwart van alle rechters en officieren van justitie in Nederland vindt dat de kwaliteit van de rechtspraak onder grote druk staat. De helft van alle magistraten zegt bang te zijn voor “mogelijke dwalingen of pijnlijke fouten”.Reden temeer om de wetsvoorstellen over mediation, ingediend door van Kamerlid Ard van der Steur, versneld van kracht te laten worden. Partijen kunnen immers in veel gevallen met behulp van een Quickmediator hun conflict onderling snel en voordeliger oplossen.

Neutrale conflictbemiddeling

Als neutrale Quickmediator bemiddel ik tussen de partijen en stel ik samen een overeenkomst op. Dit is een juridisch document waar de partijen zich aan te houden hebben. Deze bemiddeling werkt niet alleen sneller, maar is voor beide partijen ook veel voordeliger en prettiger dan een gang naar de rechter met dure advocaten.
Niet ‘conflictbestrijding’ via een juridische procedure, maar ‘conflictbemiddeling’ met een Quickmediator is een beter alternatief, waarbij bovendien “mogelijke dwalingen of pijnlijke fouten” van de rechterlijke macht worden voorkomen.

Peter van Essen, Quickmediator